Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Лятна почивка на къмпинг: Плащаме от 40 до 120 лева на нощувка по Черноморието

Парите

Лятна почивка на къмпинг: Плащаме от 40 до 120 лева на нощувка по Черноморието

Лятна почивка на къмпинг: Плащаме от 40 до 120 лева на нощувка по Черноморието - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС/АРХИВ

Анализ на цените на някои от най-популярните къмпинги на Северното и Южното Черноморие показва, че средната цена за нощувка на двама души с палатка и достъп до електричество е около 40 лева. Цената за нощувка на двама души с каравана или кемпер с достъп до електричество е по-висока - 52 лева, съобщават от Camping.BG.

Във вътрешността на страната цените са сходни с тези по морето. Двама души с палатка и достъп до електричество ще плащат средно общо 38 лева на вечер, а нощувката на двама души с каравана или кемпер и достъп до електричество ще струва средно 54 лева.

Термалните къмпинги работят целогодишно и са едни от най-предпочитаните от къмпинг туристите. Нощувката в тях очаквано е по-скъпа. Причината е, че в цената е включен и достъп до минерални басейни, сауни, парни бани и т.н. В някои къмпинги от този вид нощувките през седмицата са по-евтини от тези през уикенда.

Цената за къмпинг място и двама възрастни в термалните къмпинги варира от 60 до 120 лева на вечер.

Цените на отделните къмпинги също са различни в зависимост от удобствата в тях, разположението, наличието на басейн и т.н., а близостта до морето оказва влияние.

Обичайно къмпингите настаняват децата безплатно, като границата на възрастта им варира от 3 до 12 години. Някои къмпинги имат и отделни цени за юноши.