Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Министерство на икономиката: 15 основни хранителни продукта да се предлагат на по-ниски цени

Парите

Министерство на икономиката: 15 основни хранителни продукта да се предлагат на по-ниски цени

Министерство на икономиката: 15 основни хранителни продукта да се предлагат на по-ниски цени - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

15 основни хранителни продукта, влизащи в малката потребителска кошница, да бъдат предлагани на възможно най-добри цени за най-уязвимите потребители. Тази мярка ще бъде приложени преди началото на зимния сезон. Това предложи министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

Според Андрей Велчев - председател на сдружение „За достъпна и качествена храна“, трябва да се направи внимателен анализ дали потребителската кошница не трябва да порасне.

„Рибата не е там, а тя е по-предпочитан продукт, като заместител на местни продукти. Локалното производство е една възможност за по-ниски цени. Имаме стотици малки локални магазинчета, които вече ги няма на картата. Все по-малко масови продукти са на промоция, а когато се случи, то е за сметка на качеството“, коментира той пред Нова нюз.

По думите му малките търговски обекти може да фалират тази зима.

„Таванът на цените изглежда като извиване на ръцете, но големите супермаркети трябва да намерят начин. Малката потребителска кошница не бива да става все по-недостъпна. Има продукти с доста нереални цени“, смята Велчев.