Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Пеканов: Няма нищо скрито, планът за въвеждане на еврото е на сайта на МФ

Парите

Пеканов: Няма нищо скрито, планът за въвеждане на еврото е на сайта на МФ

Пеканов: Няма нищо скрито, планът за въвеждане на еврото е на сайта на МФ - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

„Не смятам, че има нещо скрито и че бездействаме, от приемането на решението на парламента на 27 октомври за ускоряване на процеса по въвеждане на еврото досега са извършени стъпки, регулирани в Националния план за въвеждане на еврото. Това е официален документ, публикуван на интернет страницата на Министерството на финансите“,  така вицепремиерът Атанас Пеканов отговори на въпрос на Костадин Костадинов от „Възраждане“ по време на днешния блиц контрол.

Питането на депутата и лидер на партията беше: „докъде стигна подготовката на Меморандума за разбирателство с ЕК за производство на национални евромонети и кога проектът ще бъде представен пред парламента“. 

Пеканов заяви, че служебното правителство продължава стъпките по финализиране на комуникационната стратегия.

„Всички министерства ще комуникират с бизнеса, с малките и средни предприятия и гражданите какво ще се случва, когато страната ни влезе и преди да влезе в еврозоната, обясни вицепремиерът. Министерството на икономиката вече започна този процес“, допълни вицепремиерът.

„Беше публикувана за обществено обсъждане и концепцията за бъдещия закон за приемане на еврото. Законът ще бъде приет от даден бъдещ парламент, когато нещата вече са в крайната си фаза. Законът трябва да бъде предварително разработен, за да има правна сигурност и банките да знаят какво ще се случи. Общата му концепция беше публикувана преди няколко седмици за обществено обсъждане“, каза той.

 

Анкети