Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Решено: Събранията на етжната собственост ще се провеждат и онлайн

Парите

Решено: Събранията на етжната собственост ще се провеждат и онлайн

Решено: Събранията на етжната собственост ще се провеждат и онлайн - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Депутатаите гласуваха и приеха на второ четене промени в Закона за управление на етажната собственост. Това се случи със 129 гласа „за“, 0 „против“ и 17 въздържал се.

С приетите промени се намалява кворумът за провеждане на общо събрание от 67% на 51% идеални части от общите части на етажната собственост за приемане на решение за извършване на основно обновяване, за извършване на основен ремонт и за усвояване на средства от фондовете на ЕС, от държавния, от общинския бюджет или други източници на финансиране. Освен това всички заседания ще могат да се провеждат и онлайн, а ако собственик на жилище не успее да присъства, както на събранието, така и при гласуването ще има 7 дневен срок след събранието, за да подаде декларация до управителя или изпрати по имейл такава с информация за това как е гласувал за дадено решение.

Когато не е налице изискуемият кворум, общото събрание ще се отлага с един час и ще се смята за законно, ако на него са представени не по-малко от 26% идеални части от общите части на етажната собственост, а не както досега 33%, записаха депутатите.