Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Бившият финансов министър на САЩ Стив Мнучин иска да купи активите на TikTok в страната

Технологии

Бившият финансов министър на САЩ Стив Мнучин иска да купи активите на TikTok в страната

Бившият финансов министър на САЩ Стив Мнучин иска да купи активите на TikTok в страната - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Бившият министър на финансите на САЩ Стивън Мнучин е готов да купи дяловете в платформата TikTok от китайските собственици ByteDance. Пред CNBC той е заявил, че има намерение да сформира група от инвеститори, които да се опитат да осъществят подобна сделка, предават световните агенции. Намеренията на Мнучин са провокирани от вероятността да бъде приет закон, който принуждава Tiktok да се отдели от китайския си собственик или да бъде забранен за достъп в САЩ.

„Мисля, че законодателството трябва да бъде прието и мисля, че TikTok трябва да бъде продаден“, допълва Мнучин пред CNBC. „Това е страхотен бизнес и аз ще събера група, която да го купи“, обяви той.

Камарата на представителите на САЩ забрани TikTok

Припомняме, че преди ден Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, който ще даде на китайския собственик на приложението за къси видеоклипове ByteDance около шест месеца да се откаже от американските активи, като в противен случай ще бъде изправен пред забрана в страната.

От TikTok призоваха сенаторите да се вслушат в своите избиратели, преди да предприемат каквото и да било действие.

Изпълнителният директор на TikTok Шоу Зи Чу категорично заяви, че компанията ще упражни законните си права, за да предотврати забраната.

Изпълнителният директор на популярната платформа се обърна с апел към американските потребителите да изразят мнението си.

„Ние вярваме, че можем да преодолеем това заедно... Защитете конституционните си права. Направете така, че гласовете ви да бъдат чути“, каза Шоу Зи Чу във видео съобщение, публикувано в социалната мрежа „X“.

„Когато някой вижда нещо хубаво, което друг има, и се опитва да го вземе за себе си, това е изцяло логиката на бандит“, това заяви от своя страна говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин.

Междувременно TikTok се сблъска с проблем и в Европа. Италианският орган за защита на конкуренцията глоби с 10 млн. евро социалната мрежа за недостатъчно проверки за съдържание, което е потенциално вредно за млади и уязвими потребители, предаде Ройтерс.

ЕК даде старт на официално производство срещу TikTok

Италианският регулатор съобщи за видеа, които показват млади хора да практикуват т.нар. френски белег – популярно предизвикателство, което има за цел да си направиш трайно нараняване на бузата.

ЕС проверява какви мерки са въвели TikTok и YouTube за защита на децата в онлайн платформите

„Не сме съгласни с това решение“, заяви говорител на TikTok след глобата, който настоя, че платформата е „ограничила видимостта“ на такива видеа за потребители под 18-годишна възраст.

Анкети