Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. ByteDance разработва платформа с чатботове с ИИ

Технологии

ByteDance разработва платформа с чатботове с ИИ

ByteDance разработва платформа с чатботове с ИИ - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Компанията майка на TikTok - ByteDance Ltd. разработва платформа, посветена на създаването на нови чатботове, базирани на изкуствен интелект (ИИ, AI), които потребителите ще могат да правят сами, съобщи South China Morning Post (SCMP), цитирайки меморандум на компанията, с който се е сдобило изданието.

Платформата, описана в документа като начин „за изследване на нови генеративни ИИ продукти и как те могат да се интегрират със съществуващите“, се очаква да бъде пусната до края на декември като публична бета версия, предава БНР.

Източник от ByteDance добави, че компанията също така е започнала да разработва програма за изкуствен интелект "от текст към изображение", която прилича на Midjourney, подобна платформа, собственост на едноименната компания.

Midjourney е програма и услуга за генеративен изкуствен интелект, създадена и хоствана от базираната в Сан Франциско независима изследователска лаборатория Midjourney, Inc.  Тази програма генерира изображения от описания на естествен език, подобно на DALL-E на OpenAI и Stable Diffusion на Stability AI.

Анкети