Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Главният изпълнителен директор на YouTube подаде оставка

Технологии

Главният изпълнителен директор на YouTube подаде оставка

Новината беше съобщена в блог пост от самата Сюзън Войчицки

Главният изпълнителен директор на YouTube подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Главният изпълнителен директор на видеоплатформата YouTube Сюзън Войчицки обяви, че се оттегля от поста, предава CNBC.

Новината беше съобщена чрез блог пост в YouTube от самата Войчицки.

„Днес, след почти 25 години на тази позиция, реших да се оттегля от ролята си на ръководител на YouTube и да започна нова глава, фокусирана върху моето семейство, здраве и лични проекти, които са приоритет за мен

От видеоплатформата обявиха, че ръководството поема Нийл Мохан, който в момента е главен продуктов директор в компанията.

54-годишната Сюзън Войчицки управлява YouTube от 2014 г. насам. Въпреки подадената от нея оставка, тя ще продължи да работи с екипи на YouTube, да обучава членове и да се среща с творци. Като дори е приела предложение от главния изпълнителен директор на Alphabet, Сундар Пичай в дългосрочен план да поеме консултантска роля в Google и Alphabet.

„Това ще ми позволи да използвам различния си опит през годините, за да предложа съвети и насоки в Google и портфолиото на компаниите на Alphabet“, пише още Сюзън Войчицки.

„Моментът е подходящ за мен и се чувствам способна да направя това, защото разполагаме с невероятен лидерски екип в YouTube, когато се присъединих към платформата преди девет години, един от първите ми приоритети беше да привлека невероятни професионалисти.“

Войчицки се присъединява към Google през 1999 г., като тогава ръководи проекти в компанията, свързани с дизайн, реклама и анализ в продължение на 14 години.

По време на мандата ѝ като главен изпълнителен директор на YouTube, приложението се превръща в най-голямата видео платформа в света. В момента услугата има повече от 2,5 милиарда активни потребители месечно, а над 500 часа съдържание се качват на платформата всяка минута.

На този фон през 2019 г. от Google и YouTube трябваше да платят 170 милиона долара глоба, свързана с обвинения към политиката им за нарушаване законите за поверителност, касаещи безопасността на децата в интернет. Освен това Войчицки беше подложена на критики по време на пандемията от COVID-19 и изборите в САЩ през 2020 г., тъй като тогава платформата се бореше да ограничи дезинформацията и политическата пропаганда.

Етикети: Google (7)
Анкети