Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Илън Мъск планира визита в Китай следващия месец

Технологии

Илън Мъск планира визита в Китай следващия месец

Илън Мъск планира визита в Китай следващия месец - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск планира да посети Китай още през април и търси среща с китайския премиер Ли Цян. Това са посочили за Ройтерс двама души, запознати с пътуването.

Все още няма точна дата за визитата. До този момент Tesla и Службата за информация на Държавния съвет на Китай не са отговорили на исканията за коментар на Ройтерс.

Китай е вторият по големина пазар на Tesla след САЩ, а заводът в Шанхай е най-големият център на производителя на електрически автомобили.

Посещението на Мъск ще бъде първото му Китай след пандемията COVID-19.  Преди Ли да стане премиер през март, той беше партиен секретар на Шанхай, където ръководеше именно изграждането и откриването на фабриката на Tesla.

За последно Мъск посети Китай в началото на 2020 г., когато вдигна шум в интернет, като танцува на сцената по време на събитие във фабриката в Шанхай. Но той продължава да изнася виртуални речи на форуми като Китайската световна интернет конференция.

Ли и Мъск са се срещали и преди, на откриването на завода в Шанхай през 2019 г. През 2020 г. те участваха в онлайн среща, на която Мъск благодари на тогавашния партиен секретар на Шанхай за подкрепата на операциите на завода по време на избухването на пандемията, според съобщения в местните медии.

Планираното посещение на Мъск идва в момент, когато Китай се опитва да привлече повече чуждестранни инвестиции, за да подпомогне икономиката, засегната от три години ограничения на COVID.

Анкети