Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Мъск и Зукърбърг се срещат, но не в клетка, а в Капитолия – обсъждат темата с ИИ

Технологии

Мъск и Зукърбърг се срещат, но не в клетка, а в Капитолия – обсъждат темата с ИИ

Мъск и Зукърбърг се срещат, но не в клетка, а в Капитолия – обсъждат темата с ИИ - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Сената на САЩ стартира серия от преговори за внедряването на ИИ (Изкуствения интелект). В разговорите в Капитолия участие ще вземат редица технологични лидери, сред които Сатя Надела от Microsoft, Сундар Пичай от Alphabet и Сам Алтман  - създателят на ChatGPT OpenAI.

Очаква се враждуващите милиардери Илон Мъск и Марк Зукърбърг също да присъстват на среща за регулирането на ИИ следващия месец, съобщава Sky news.

Шефовете на SpaceX и Meta, които седмици наред предполагаха, че ще се бият помежду си в мач в клетка, бяха призовани да говорят за това как политиците биха могли да подходят към бързо развиващата се технология.

Правителствата по света трябва да се борят с балансирането на потенциалните ползи и рисковете свързани с ИИ с рисковете, след като се чуха множество предупреждения експерти в областта.

Мъск беше сред онези, които посъветваха да се внимава, но стартира свой собствен стартъп, за да инвестира в пространството, докато Мета на Зукърбърг вече има своя собствена чатбот технология.

Компанията на г-н Надела бързо възприе AI, като включи мощен чатбот в своята търсачка Bing и приложения на работното място като Teams, докато OpenAI е фирмата зад ChatGPT.

Alphabet е компанията майка на Google, която пусна свой собствен GPT конкурент, наречен Bard.

Анкети