Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Мъск строи нова „мегафабрика“ на Tesla в Китай

Технологии

Мъск строи нова „мегафабрика“ на Tesla в Китай

Заводът ще е в китайския мегаполис Шанхай, като там ще се произвеждат батерии за съхранение на голямо количество енергия

Мъск строи нова мегафабрика на Tesla в Китай - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Американската корпорация за производство на електрически превозни средства Tesla обяви в социалната мрежа Twitter, че ще построи нов завод в Китай, в който ще се произвеждат батерии за съхранение на голямо количество енергия, предаде ДПА.

„Мегафабриката“ на Tesla ще бъде изградена в китайския мегаполис Шанхай. В нея ще се произвеждат по 10 000 батерии годишно, известни като „Megapacks“. Те представляват батерии с огромен капацитет, чрез които се съхранява по-голямо количество енергия, което спомага за стабилизиране на енергийната мрежа и за предотвратяване на сривове в нея, според сайта на технологичната компания, информира CNBC.

Всяка от тези батерии може да съхранява енергия, която е достатъчна да захрани с електричество домовете на 3 600 домакинства в продължение на 1 час, обяви Tesla.

Корпорацията вече притежава един „мегазавод“. Той е изградена в американския щат Калифорния и в нея се произвеждат по 10 000 батерии от типа „Megapacks“, предава БТА.

„Мегафабриката“ в Китай ще допълни нейното производство, написа в Твиттер мажоритарният собственик на Tesla предприемачът  Илон Мъск.

Планира се производството на батерии в новия завод в Шанхай да започне през второто тримесечие на 2024 г., съобщи китайската държавна агенция Синхуа, цитирана от ДПА.