Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Мъск: „X“ ще плаща правните разходи на хора, „третирани несправедливо“ за публикуване в платформата

Технологии

Мъск: „X“ ще плаща правните разходи на хора, „третирани несправедливо“ за публикуване в платформата

Мъск: X ще плаща правните разходи на хора, третирани несправедливо за публикуване в платформата - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Илон Мъск каза, че неговата социална медийна платформа X, до скоро известна като Twitter ще плати съдебните  разходи и ще води дела от името на потребители, които са били несправедливо пострадали от работодателите си заради публикации или лайкове, направени в платформата.

„Ако сте били несправедливо третирани от вашия работодател поради публикуване или харесване на нещо в тази платформа, ние ще финансираме правните ви разходи“, написа Мъск в своя публикация в социалната мрежа „X“, добавяйки, че не се предвижда да има никакви ограничения за финансиране.

„Ние не просто ще водим дела, а ще вдигнем голям „шум“, като ще преследваме и бордовете на директорите на конкретната компания“, написа още собственикът на „X“ в отговор на коментар, подчертавайки, че нищо в САЩ не действа по-бързо от заплахата за водене на съдебни дела.

В края на миналия месец Мъск каза, че месечните потребители на X са достигнали „нов връх“ и сподели графика, която показва последния брой от над 540 милиона потребители.

Данните идват, в момент, в който компанията преминава през организационни промени и се стреми да увеличи намаляващите приходи от реклама, на фона на засилена конкуренция между „X“ и „Threads“ – новата социална мрежа на Meta Platforms, която стартира на 5 юли.

През юли Мъск преименува Twitter на X, като преди това подмени еблематичното лого – синята птичка, превърнала се в символ на Twitter със стилизирана буква „X“, подчертавайки целта си за създаването на „приложение за всичко“.

Птичката на Twitter вече е в историята: На нейно място вече е X

Преди ден Мъск обяви, че X въвежда платен абонамент - X Blue за своите потребители, които искат да получават приходи от реклама в палтформата. Той уточни, че при липса на такъв парите ще останат в сметките на собственика на платформата.

Още през юли американският предприемач и милиардер обяви, че паричният поток на платформата остава отрицателен поради почти 50% спад в приходите от реклама и голямото дългово натоварване.

Загуба: Приходите от реклами в Twitter са паднали с 50%

Анкети