Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. OpenAI разширява дейността си - отваря първи офис в страна от ЕС

Технологии

OpenAI разширява дейността си - отваря първи офис в страна от ЕС

OpenAI разширява дейността си - отваря първи офис в страна от ЕС - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Американската фирма за изкуствен интелект OpenAI, която стои зад чатбот сензацията ChatGPT ще отвори офис в Дъблин - първата ѝ база в Европейския съюз.

„Разширяваме присъствието си в Европа с най-новия си офис в Дъблин“, гласи кратко изявление, публикувано на уебсайта на OpenAI, предаде АФП.

„През тази година планираме да увеличим екипа си в Ирландия, който ще подпомогне нашите операции, доверието и безопасността, маркетинга, инженеринга в областта на сигурността и правната дейност като част от постоянния ни ангажимент да обслужваме по-добре европейския пазар.“

В ирландската столица вече се намират европейските централи на Google, Meta, TikTok и X, бившия Twitter, привлечени от ниския корпоративен данък и високообразованата англоговоряща работна сила.

„Силата на ирландската технологична и стартъп екосистема в Дъблин и градове като Корк, Голуей и Лимерик показва впечатляващ растеж и напредък“, допълват от OpenAI.

Групата заяви, че е готова да подкрепи националната стратегия за изкуствен интелект на ирландското правителство, като същевременно работи заедно с технологичната индустрия, стартъпите и изследователската общност на Дъблин.

„Ирландия съчетава талантлива работна сила с подкрепа за иновации и отговорен бизнес растеж“, добави главният изпълнителен директор на OpenAI и създател на ChatGPT Сам Алтман.

„Вълнуваме се от това партньорство, тъй като разширяваме дейността си в Европа.“

OpenAI, която е базирана в Сан Франциско, през юни откри офис в Лондон, отбелязвайки първото си навлизане извън САЩ.

В британската столица се намират и офисите на технологични гиганти, сред които Google, LinkedIn и Meta.

Анкети