Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Ответен удар: Служителите на „Туитър“ с колективен иск срещу плана за съкращения на Мъск

Технологии

Ответен удар: Служителите на „Туитър“ с колективен иск срещу плана за съкращения на Мъск

Ответен удар: Служителите на Туитър с колективен иск срещу плана за съкращения на Мъск - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Служители на социалната мрежа „Туитър“ (Twitter) са завели колективен иск във федерален съд в Сан Франциско заради намеренията на новия й собственик Илон Мъск да съкрати повече от половината персонал, съобщи Блумбърг, цитирана от Ройтерс и БТА.

Според служителите компанията извършва съкращенията в нарушение на федералния и калифорнийски закон без да спазва предварителния срок за предупреждение.

По-рано медиите оповестиха, че от днес Мъск започва съкращения в „Туитър“, позовавайки се на вътрешно съобщение на компанията до персонала. Около половината от 7500-те служителите на компанията ще бъдат съкратени.

Мъск започва съкращения на персонала в Туитър

„В стремежа си да поставим „Tуитър“ на здравословен път, ще преминем през трудния процес на намаляване на глобалната ни работна сила“, пише още в съобщението до персонала.

Мъск завърши покупката на „Tуитъ“ за 44 млрд. долара на 27 октомври и веднага уволни главния изпълнителен директор и други топ мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят списъци с високо и ниско ефективни служители, вероятно с цел съкращаване на работни места.

Анкети