Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Пазарната стойност на Nvidia близо $1 трилион

Технологии

Пазарната стойност на Nvidia близо $1 трилион

Пазарната стойност на Nvidia близо $1 трилион - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Въпреки че Dow се срина, производителят на чипове Nvidia поскъпна с повече от 20%, което повиши пазарната му стойност до близо 1 трилион долара.

Акциите на Nvidia се повишиха рязко поради прогнозата за увеличаване на приходите, дължащо се на изкуствения интелект. Съобщението на Fitch за поставяне на Съединените щати в негативен кредитен рейтинг заради безизходицата с тавана на дълга обаче обърна това положително развитие.

Индустриалният индекс Дау Джоунс се понижи с 0,3% до 32 717,48 пункта след 25 минути.

Широкообхватният S&P 500 напредна с 0,5% до 4 135,19, а богатият на технологии индекс Nasdaq Composite скочи с 1,3% до 12 639,75.

Според анализаторите прогнозата за приходите на Nvidia от 11 млрд. долара през текущото тримесечие беше възприета като „пиедестал“. Пазарът беше прогнозирал само около 7,3 млрд. долара приходи.

Графичните чипове, в които е специализирана Nvidia, са ценени от геймърите от дълго време. Същите тези чипове обаче се използват в процесите за разработване на изкуствен интелект, съобщи АФП.

Мъчителните преговори на Вашингтон за вдигане на тавана на дълга бяха в същото време в полезрението на пазарите.

„Nvidia отвлича вниманието от несигурността, свързана с тавана на дълга, в голяма степен“, заяви Патрик О'Хеър, анализатор за Briefing.com.

Анкети