Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Регулатори в САЩ проверяват платформите на Meta за продажбата на незаконни лекарства

Технологии

Регулатори в САЩ проверяват платформите на Meta за продажбата на незаконни лекарства

Регулатори в САЩ проверяват платформите на Meta за продажбата на незаконни лекарства - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Американски прокурори във Вирджиния проверяват дали платформите на компанията за социални мрежи Meta (собственик на Facebook, Instagram и други) са улеснявали и печелили от незаконна продажба на лекарства, съобщава Reuters, цитирайки информация на Wall Street Journal.

Според анонимни източници на WSJ прокурорите са изпратили призовки към компанията, собственост на Марк Зукърбърг още миналата година, като са задавали въпроси, част от разследване. Допълва се, че те са искали и данни, свързани със съдържание за лекарства или незаконна продажба на лекарства чрез платформите на Meta.

Американската Администрация по храните и лекарствата (FDA) помага в разследването, допълва вестникът и отбелязва, че разследванията невинаги водят до обвинения в неправомерни действия.

WSJ цитира изявление на говорител на Мета: „Продажбата на забранени лекарства е против нашите политики и ние работим за намирането и премахването на това съдържание от нашите услуги“.

„Meta активно си сътрудничи с правоприлагащите органи, за да подпомогне борбата с продажбата и разпространението на незаконни лекарства“, добавя той.

Прокуратурата и говорител на FDA обаче са отказали коментар за медията.

Междувременно президентът на Meta по глобалните въпроси Ник Клег написа в социалната мрежа X, че Meta се е присъединила към Държавния департамент на САЩ, Службата на ООН по наркотиците и престъпността и Snapchat, за да помогне за прекъсване на продажбата на синтетични наркотици онлайн и да образова потребителите за свързаните рискове.

Анкети