Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Технологичният гигант Microsoft открива мултирегионален хъб в Казахстан

Технологии

Технологичният гигант Microsoft открива мултирегионален хъб в Казахстан

Центърът ще отговаря за дейността на корпорацията в страните от Централна Азия, Азербайджан, Армения, Грузия, Монголия и Пакистан

Технологичният гигант Microsoft открива мултирегионален хъб в Казахстан - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Технологичният гигант Microsoft открива мултирегионален хъб в Казахстан, съобщи пресслужбата на министерството на цифровото развитие, иновациите и аерокосмическата промишленост след среща на министър Багдат Мусин с директора на компанията за Казахстан Сергей Лешченко, предаде ТАСС.

В прессъобщението се посочва, че откриването на хъба е в резултат на съвместната работа на министерството, генералното консулство в Сан Франциско и Microsoft. Центърът ще отговаря за дейността на корпорацията в страните от Централна Азия, Азербайджан, Армения, Грузия, Монголия и Пакистан, предава БТА.

„Установяването на хъб на Microsoft ще позволи на Казахстан да стане център на модерните технологии в регионален мащаб. Така той ще се превърне в двигател на развитието на националната икономика чрез стимулиране на производството във високотехнологичния сектор“, заяви Мусин.

През септември 2022 г. президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев се срещна в Ню Йорк с генералния директор на Microsoft за Централна и Източна Европа Мишел Симънс, в рамките на която е било обсъдено преобразуването на офиса на компанията в страната в мултирегионален хъб.