Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Американски съд отхвърли застрахователен иск за 3 млн. долара на Metallica

Застраховане

Американски съд отхвърли застрахователен иск за 3 млн. долара на Metallica

Американски съд отхвърли застрахователен иск за 3 млн. долара на Metallica - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Хеви метъл легендите Metallica загубиха дело срещу застрахователите си за загуби от епидемията на Covid, като съдията цитира Тейлър Суифт в решението си, предаде АФП.

Групата искаше 3 млн. долара, за да покрие сметките си, след като през 2020 г. концертите в Южна Америка трябваше да бъдат прекратени, тъй като коронаврусът обиколи света.

Но застрахователите им, Lloyd's of London, отхвърлиха иска им, като заявиха, че не са длъжни да изплащат обезщетения в случаите, когато инфекциозни болести са причинили загуби.

Фронтменът Джеймс Хетфийлд и колегите му рокаджии заведоха дело в Калифорния, като поискаха от съдия да принуди застрахователите да изплатят обезщетението, настоявайки, че зад отмяната на концертите в Аржентина, Чили и Бразилия може да стоят други фактори.

Но съдия Мария Стратън постанови тази седмица, че искът на Metallica не е основателен, като заяви, че е „абсурдно да се мисли, че закриването на концертите не е резултат от Covid-19. През март 2020 г. не е имало ваксина срещу Covid-19 и лекарства за лечението му. Вентилаторите бяха в недостиг. Маски N-95 почти не съществуваха. Пациентите се лекуваха в палатки на паркингите на болниците... Хората бяха ужасени."

Metallica, чийто оригинален състав се формира в Калифорния в началото на 80-те години на миналия век, е една от най-влиятелните метъл групи през последния половин век.

Анкети