Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Анализи
  3. Apple губи битката за защита на App Store в Европа

Анализи

Apple губи битката за защита на App Store в Европа

Apple губи битката за защита на App Store в Европа - Tribune.bg
Снимка:

Apple обяви промени, за да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз, който влезе в сила миналата седмица. Промените биха могли да намалят високите маржове на печалба и стабилния поток от приходи, на които Apple разчита от магазина си за приложения, в който начислява такси на разработчиците в размер до 30%.

Обрат: Apple пусна Epic Games да направят магазин за игри за iPhone и iPad в Европа

Напрежение: Брюксел иска обяснения защо Apple e попречил на Epic Games да пусне свой собствен магазин за iPhone и iPad

Промените, които засягат само Европейския съюз, идват на фона на продължаващите критики от страна на конкурентите, че усилията на Apple за спазване на правилата са недостатъчни.

ЕС наложи глоба на Apple от близо 2 млрд. евро

От тази пролет разработчиците на софтуер, работещи в Европа ще могат да разпространяват приложения за клиенти от ЕС директно от собствените си уебсайтове, а не чрез App Store.

Apple пусна iOS 17.4

Apple пусна iOS 17.4

„Макар че App Store няма да може да се използва толкова свободно, той все пак вероятно ще остане сериозна „дойна крава" за известно време, тъй като към това мирно предложение от страна на Apple са прикрепени определени условия“, каза Сюзанна Стритър, ръководител на отдел „Пари и пазари“ в Hargreaves Lansdown.

Разработчиците все още трябва да отговарят на условията, определени от Apple, и да са оторизирани разработчици. Apple също така въведе „такса за основна технология“ от 50 евроцента на потребителски акаунт всяка година, дори ако разработчиците изберат да не използват App Store или платежната система на Apple.

Анкети