Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Анализи
  3. Идва ли краят на нощния живот във Великобритания: Едно заведение фалира на всеки два дни

Анализи

Идва ли краят на нощния живот във Великобритания: Едно заведение фалира на всеки два дни

Идва ли краят на нощния живот във Великобритания: Едно заведение фалира на всеки два дни - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Обединеното кралство губи по един клуб/дискотека на всеки два дни. Ако тенденцията се запази в страната няма да останат такива до 2030 г. Това отчитат експерти пред репортер на Sky News.

Основната причини за това е спадът в оборотите на заведенията. Собственици на клубове посочват, че студентите вече пият закратко на закрито. По-зрелите посетители пък консумират по-малко алкохол, а основен фактор за това са покачващите се цени.

„Основната причина, поради която виждаме затваряне на нощните клубове, е, че вечерите в средата на седмицата напълно отпаднаха и това се дължи главно на разходите за живот“, казва Саша Лорд, съветник по икономика в Манчестър.

„Тази сутрин чухме за още един удар върху затруднения нощен живот на Великобритания. Еемблематичният клуб Halo в Борнмът обяви, че затваря врати след повече от десетилетие“, посочва британската медия.

От заведението коментират, че са претърпели няколко трудни години заради нарастващите текущи разходи и кризата с разходите за живот.

„След няколко месеца усърдни усилия за предоговаряне на нашите условия за наем, със съжаление трябва да ви информираме, че пътуването с Halo приключи“, пишат от клуба в Instagram.

„Бихме искали да използваме тази възможност да благодарим на всички наши лоялни клиенти и невероятни екипи, които направиха Halo такова емблематично място не само за Борнмът, но и в цялата страна за повече от десетилетие“, завършва публикацията им.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Halo Bournemouth (@halobournemouth)

 

Само преди месец най-голямата клубна верига в Обединеното кралство Rekom, която притежава популярни клубни марки Pryzm и Atik, заяви, че ще затвори 17 заведения.

Анкети