Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Анализи
  3. Обединеното кралство планира да издава нови лицензи за добив на петрол и газ

Анализи

Обединеното кралство планира да издава нови лицензи за добив на петрол и газ

Обединеното кралство планира да издава нови лицензи за добив на петрол и газ - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Обединеното кралство ще въведе годишна система за предоставяне на нови лицензи за нефт и газ. Правителството заяви, че предлага плана, за да може да подкрепи прехода на Обединеното кралство към „нулеви емисии“ по прагматичен, пропорционален и реалистичен начин, посочва Sky news.

Законодателството ще бъде изложено във вторник когато правителството ще очертае своите законодателни планове за следващата година. Това ще стана по време на т.нар. реч на краля.

Според предвижданите промени  Преходният орган в Северно море (NSTA) ще търси кандидати за нови лицензи за производство на годишна база. Според правителството така ще се укрепи енергийната сигурност на Обединеното кралство и ще намали зависимостта от внос от чужбина. Освен това ще помогне и за осигуряването на 200 000 работни места.

Този ход ще създаде разделителна линия с лейбъристите, които се противопоставят на предоставянето на нови лицензи за нефт и газ в Северно море, посочва британската медия.

Това идва, след като най-голямото неизползвано петролно и газово находище в Обединеното кралство получи зелена светлина от регулатора, въпреки предупрежденията за щетите върху климата от новите проекти за изкопаеми горива.

Роузбанк, който е разположен на 80 мили западно от Шетланд, съдържа около 300 милиона барела петрол и е последното голямо неразработено петролно находище в Обединеното кралство - два пъти по-голямо от противоречивото петролно находище Камбо, припомня Sky news.

Анкети