Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Daihatsu сменя ръководството, след разкритията за подправени тестове за безопасност

Автомобили

Daihatsu сменя ръководството, след разкритията за подправени тестове за безопасност

Daihatsu сменя ръководството, след разкритията за подправени тестове за безопасност - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Президентът и председател на управителния съвет на компанията Daihatsu, която е собственост на японския автомобилен гигант Toyota Motor Corp, Соичиро Окудайра се оттегля от постовете си. Това обявиха днес от Toyota, предава Ройтерс.

Оставката на Окудайра идва на фона на скандал, след разкритията, че в продължение на десетилетия фирмата Daihatsu е фалшифицирала резултатите от тестовете за безопасност на превозните си средства.

Поста на Окудайра ще бъде поет от Масахиро Иноуе, главен изпълнителен директор на подразделението на Toyota за Латинска Америка и Карибския регион.

След разследване за манипулиран доклад за безопасност - Daihatsu временно преустановява доставките на всички модели автомобили

Припомняме, че преди по-малко от два месеца от Daihatsu признаха, че са фалшифицирали тестове за безопасност на поне 64 техни модела превозни средства. Някои от тях са били предлагани на пазара под марката Toyota. Тази практика е била прилагана поне от 1989 г. След разкритията Daihatsu спря производствената си дейност в Япония, но преди ден от компанията обявиха, че я подновяват частично.

Заради разследване: Daihatsu спря работата на четирите си завода в Япония

Популярната в Япония автомобилна компания е подразделение на Toyota, специализирано в малки коли и пикапи. За финансовата 2022 г. Daihatsu е произвела 870 000 превозни средства в четирите си японски завода.

Етикети: Тойота (30)
Анкети