Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. General Motors проучва възможностите за използване на ChatGPT в автомобилите си

Автомобили

General Motors проучва възможностите за използване на ChatGPT в автомобилите си

Изкуственият интелект на OpenAI, които стоят зад популярния чатбот, скоро може да захранва виртуални асистенти в превозните средства на автомобилната компания

General Motors проучва възможностите за използване на ChatGPT в автомобилите си - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Езиковите модели на компанията OpenAI, които стоят зад популярния чатбот - ChatGPT скоро може да захранват виртуални асистенти в превозни средства на General Motors.

Вицепрезидентът на General Motors Скот Милър разкри някои подробности за проекта.

„ChatGPT ще присъства във всичко“, заяви той по време на интервю, дадено за Reuters.

Милър твърди, че чатботът може предвижи технологията извън рамките на добре познатите гласови команди, използвани сега в превозните средства. По думите му тази технология може да предостави на шофьорите информация за характеристиките на превозното им средство, да дава съвети за поддръжката на автомобила, когато на таблото се появи диагностична светлина или да напътства с прости указания и видео инструкции шофьорите при смяна на спукана гума.

Гласовият асистент на GM няма да е копие на ChatGPT или Bing Chat, тъй като от автомобилният производител планират да приложат „специфични за нуждите на автомобила актуализации “ към технологията на OpenAI.

„Тази промяна не се отнася само до една единствена способност като еволюцията на гласовите команди например. Клиентите могат да очакват от бъдещите си превозни средства много повече способности базирани на нововъзникващи технологии“.

Microsoft вече има „дългосрочни стратегически отношения“ с General Motors от 2021 г., когато си партнира с дъщерното дружество на автопроизводителя Cruise, при въвеждането на платформата Azure за разработването на автономни превозни средства.

Според анализатори обаче внедряването на технологията на OpenAI в автомобилите на GM ще отнеме известно време, тъй като все още официална информация за нововъведението липсва - няма нито обявен срок за пускане, нито дори съобщение за плановете, свързани с интегриране на ChatGPT в автомобилите на компанията.

Анкети