Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Германският производител на луксозни спортни автомобили „Порше“ стъпи на борсата

Автомобили

Германският производител на луксозни спортни автомобили „Порше“ стъпи на борсата

Германският производител на луксозни спортни автомобили Порше стъпи на борсата - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Германският производител на луксозни спортни автомобили направи своя дебют на Франкфуртската фондова борса. В първия си ден на акциите се повишиха и започнаха да се търгуват до 86,00 евро.  

При тази цена на акциите пазарната капитализация на компанията възлизаше на около 76,5 милиарда евро.

Автомобилостроителната корпорация „Фолксваген“ (Volkswagen), която притежава „Порше“, е с пазарна капитализация от около 84 милиарда евро, отбелязва Ройтерс, цитиран от БТА.

Генерирайки приходи от 9,4 милиарда евро за „Фолксваген“ (Volkswagen), първичното публично предлагане на акциите на „Порше“ е най-голямото в Германия от 1996 година, отбелязва ДПА.

Изправени пред разходи в размер на десетки милиарди евро за радикална трансформация на корпорацията към производството на електрически превозни средства при прилагането на най-модерните софтуерни технологии, шефовете на „Фолксваген“ дълго обмисляха първичното публично предлагане на акциите на „Порше“ на фондовата борса. Те се надяват, че чрез него ще привлекат крайно необходимите им финансови средства и ще повишат пазарната стойност на самата корпорация „Фолксваген“, отбелязва Ройтерс.

Анкети