Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Kia и Hyundai изтеглят милиони автомобили от пазара в САЩ заради риск от самозапалване

Автомобили

Kia и Hyundai изтеглят милиони автомобили от пазара в САЩ заради риск от самозапалване

Kia и Hyundai изтеглят милиони автомобили от пазара в САЩ заради риск от самозапалване - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Hyundai и Kia изтеглят съответно около 1,6 милиона и 1,7 милиона автомобила в САЩ поради риск от пожар в двигателното отделение, съобщи Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA).

Изтеглянето на Kia America обхваща моделите Borrego, Cadenza, Forte, Forte Koup, Sportage, K900, Optima, Optima Hybrid, Soul, Rio, Sorento и Rondo, предава Ройтерс.

При тези модели е открит дефект при Хидравличния електронен контролен блок (HECU), създаващ риск от късо съединение, което може да доведе до пожар в двигателното отделение по време на паркиране или шофиране, обявиха от автомобилния производител.

Установено е, че в модула на Антиблокиращата спирачна система (ABS) на някои модели Hyundai може да изтече спирачна течност, която да причини късо съединение и също да се стигне до пожар в двигателното отделение по време на паркиране или шофиране.

От Hyundai Motor America обявиха, че изтеглят някои от моделите си Elantra, Genesis Coupe, Sonata Hybrid, Accent, Azera, Veloster, Elantra Coupe, Santa Fe, Equus, Veracruz, Tucson, Tucson Fuel Cell и Santa Fe Sport.

В началото на август тази година в САЩ подобна новина притесни собствениците на автомобили, произведени от двете южнокорейски компании. Тогава поради риск от самозапалване бяха изтеглени общо 90 000 превозни средства, излезли от фабриките на Hyundai и дъщерната ѝ компания Kia.

Риск от самозапалване: Hyundai и Kia изтеглят над 90 000 автомобила в САЩ

Всеки автомобил, в който бъде уставона неизправността в HECU на Kia и ABS на Hyundai ще бъде поправен уверяват от двете компании.