Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Китайският производител на автомобили BYD с рекордни продажби през второто тримесечие

Автомобили

Китайският производител на автомобили BYD с рекордни продажби през второто тримесечие

Китайският производител на автомобили BYD с рекордни продажби през второто тримесечие - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Китайският производител на електромобили BYD отчете рекордни продажби през второто тримесечие, предават световните агенции, цитирайки данните от доклада на компанията за периода. Според предварителните прогнози BYD вероятно ще изпревари Tesla, измествайки компанията на Илон Мъск от лидерската позиция по продажби на електрически автомобили в световен мащаб и по-конкретно в Европа и Китай.

Чистите продажби за на EV в световен мащаб възлизат на 426 000 единици, което вероятно надминава прогнозираните продажби на Tesla.

Според отчета на най-големия китайски производител на автомобили общите продажбите на нови енергийни превозни средства (NEV) са достигнали 341 658 броя през юни, което е месечен рекорд, надхвърляйки предишния връх от 341 043 през декемврийското тримесечие на 2023 г. В общия дял на продажби са включени чисто електрически превозни средства (EV) и plug-in хибридните автомобили (PHEV).

Чистите продажби на EV са се повишили с 13% през юни на годишна база до 145 179, с продажби за полугодието в размер на 726 153, което е 18% увеличение спрямо предходната година.

Продажбите на PHEV на компанията също достигнаха нов връх от 195 032 единици през юни, което е увеличение от 58% спрямо миналата година.

На този фон продажбите на Tesla в Китай през юни са паднали с 24,2 на сто спрямо година по-рано до 71 007 електромобила, според данни на Китайската автомобилна асоциация (CPCA), което удължава спада за трети месец на годишна база.