Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Мъск посети завода на Tesla край Берлин

Автомобили

Мъск посети завода на Tesla край Берлин

Мъск посети завода на Tesla край Берлин - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Илон Мъск пътува до завода на Tesla край Берлин, за да окаже „подкрепа“ на работниците си, след като заводът беше принуден да спре производството си заради предполагаем палеж на близките електропроводи, предаде АФП.

Главният изпълнителен директор на Tesla се обърна към хилядите служители при пристигането си на място, като обвини "екотерористите" за саботажа и защити екологичните качества на компанията си.

„Тук съм, за да ви подкрепя“, каза милиардерът.

Посещението му се състоя седмица, след като електропроводите, захранващи единствения европейски завод на производителя на електромобили, бяха подпалени в акт на саботаж, за който претендира крайнолява група, наречена „Вулкангруп“.

Тогава Мъск заяви, че нападението е било „изключително глупаво“, а компанията заяви, че то ще ѝ струва няколкостотин милиона евро.

Седмица по-късно светлините на обекта отново светнаха, но Андре Тиериг, който е ръководител на обекта, написа в LinkedIn, че "ще отнеме малко време", преди производството да се върне на пълни обороти.

Експерти от бранша предупредиха, че въздействието на саботажа върху репутацията на региона може да бъде по-сериозно от загубите, понесени от Tesla.

Tesla иска да разшири площта на обекта със 170 хектара (420 акра) и да увеличи производството си с до един милион автомобила годишно, за да задоволи нарастващото търсене на електрически автомобили в Европа и да се справи с конкурентите си, които се отказват от автомобилите с двигатели с вътрешно горене.

Но плановете са подразнили местните жители, които гласуваха против проекта в необвързващо гласуване миналия месец.

Активисти за опазване на околната среда, които се противопоставят на разширяването на завода, наскоро също организираха лагер в гориста местност близо до завода.

Анкети