Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Mercedes-Benz заплашен с изтегляне на автомобили Евро 6 заради измервателни устройства

Автомобили

Mercedes-Benz заплашен с изтегляне на автомобили Евро 6 заради измервателни устройства

Mercedes-Benz заплашен с изтегляне на автомобили Евро 6 заради измервателни устройства - Tribune.bg
Снимка:

Mercedes-Benz може да се сблъска с нова вълна от изтегляния на автомобили, след като германският транспортен орган KBA счете за недопустими устройства за повреда, инсталирани в някои от превозните му средства, в писмо, изтекло от подател на сигнал до екологичната неправителствена организация Deutsche Umwelthilfe (DUH).

В писмото, публикувано на уебсайта на DUH, KBA се позовава на три устройства, открити в автомобили, произведени по стандарта Euro 6, най-новите и строги ограничения за вредни емисии от ауспуха от превозни средства, задвижвани с бензин или дизел.

Mercedes-Benz е бил длъжен да предприеме коригиращи мерки или да бъде изправен пред заповед за премахване на колите от пътя, се казва в съобщението въз основа на решение на Европейския съд, който счита подобни устройства за незаконни при определени условия на шофиране, предава Ройтерс.

KBA не е бил открит за коментар, а в изявление Mercedes-Benz посочва, че си сътрудничи напълно с тях и че вярва, че вече е разработил технологията, необходима за справяне с проблема чрез софтуерни актуализации.