Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Ръст в бизнес средата за производството на автомобили в Германия

Автомобили

Ръст в бизнес средата за производството на автомобили в Германия

Ръст в бизнес средата за производството на автомобили в Германия - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Бизнес средата за германските производители на автомобили и техните доставчици се е подобрила значително, показва последното проучване на базираният в Мюнхен институт  IFO През март показателят се покачи до плюс 23,7 пункта спрямо плюс 7,6 пункта през февруари по предварителни данни.

„Както производителите на автомобили, така и техните доставчици оцениха настоящата ситуация като по-добра“, заяви проф. Оливър Фалк, директор на Центъра за индустриална организация и нови технологии в института, предава БТА. „Бизнес средата при доставчиците всъщност е по-добра от тази при автомобилните производители, което е рядкост през последните две години“, допълни експертът

Оценката на автомобилостроителите условията, при които работят, се повиши до плюс 19,4 пункта спрямо минус 19,1 пункта по предварителни данни за февруари. Автомобилните производители са изразили удовлетворение от текущата ситуация по отношение на поръчките, като индикаторът остава висок на ниво 73,4 пункта. С оглед очакванията за подтиснато търсене, производителите не планират да увеличат производството толкова много, колкото очакваха през февруари.

„Опциите за субсидирана покупка на автомобил бяха прекратени през миналата година в Германия, така че се очаква отлагане на покупката на нови превозни средства“, казa още Фалк.

Оценката на доставчиците за текущото им състояние от друга страна скочи от 17,9 пункта по предварителни данни за февруари до 34,7 точки през изминалия месец, като поръчките нараснаха за първи път от единадесет месеца.

Анкети