Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Renault ще намали вредните си емисии: Компанията се присъедини към New Energies Coalition

Автомобили

Renault ще намали вредните си емисии: Компанията се присъедини към New Energies Coalition

Renault ще намали вредните си емисии: Компанията се присъедини към New Energies Coalition - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

От Renault Group обявявиха присъединяването си към New Energies Coalition, обединение за по-чист транспорт и логистика без вредни емисии. В организацията, членуват редица компании, сред които от скоро се нареди и Renault Group.

От компанията поеха ангажимент да намалят своя въглероден отпечатък с 30% до 2030 г. в сравнение с 2019 г.

„Renault Group осъзнава значението на декарбонизацията на транспортната и логистичната индустрия и се ангажира да играе активна роля в този преход. С присъединяването си към Коалицията за нови енергии в транспорта и логистичната индустрия, възнамеряваме да си сътрудничим с експерти от сектора за разработване на иновативни и устойчиви решения за превоз на товари и използването на AI в операциите по веригата за доставки“, се посочва в съобщението на компанията.

„Ние сме много развълнувани да се присъединим към тази общност от лидери в индустрията. Днешните големи предизвикателства, като енергийния преход или цифровата революция, засягат всички сектори: сътрудничеството означава победа. Нашето членство в Коалицията за нови енергии за транспорт и логистика е в съответствие с желанието на Renault Group да играе роля в откриването на екосистемен подход, допринасяйки със своята експертиза“, коментира Денис Льо Вот, главен директор на веригата за доставки.

Етикети: Renault (11)