Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. САЩ обмислят забранят вноса на „свързани“ китайски превозни средства

Автомобили

САЩ обмислят забранят вноса на „свързани“ китайски превозни средства

САЩ обмислят забранят вноса на свързани китайски превозни средства - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

САЩ може да забранят вноса на „свързани“ китайски превозни средства или да наложат друг вид ограничения, отнасящи се до тях. Това обяви американският министър на търговията Джина Раймондо, цитирана от Ройтерс.

Изявлението ѝ идва на фона на разследването, предприето през февруари от администрацията на американския президент Джо Байдън, което трябва да установи дали китайските "свързани" превозни средства създават риск за националната сигурност на САЩ.

Най-общо казано, "свързан" автомобил е този, който има връзка с интернет, посочват експерти.

Белият дом обяви през февруари, че разследването е предприето, тъй като тези превозни средства "събират големи количества „чувствителни“ данни за шофьорите и пътниците, които пътуват в тях и редовно използват своите камери и сензори, за да записват подробна информация за инфраструктурата на САЩ".

„Трябва да анализираме всички данни, (събрани по време на разследването - бел. ред.) и след това да установим какви действия ще предприемем“, заяви американският министър на търговията.

Тя не уточни в какви срокове се предвижда да бъдат предприети действия по отношение на „свързаните“ китайски превозни средства, посочва Ройтерс. 

Анкети