Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. След сериозно забавяне: Ford започва производството на електрически автомобили в Кьолн

Автомобили

След сериозно забавяне: Ford започва производството на електрически автомобили в Кьолн

След сериозно забавяне: Ford започва производството на електрически автомобили в Кьолн - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС/АРХИВ

От Ford обявиха, че стартират производство на електромобили за масовия пазар в Европа. Според плановете от фабриката на автомобилния производител в Кьолн предстои да излизат около 250 000 електрически превозни средства годишно. Освен компактния SUV Ford Explorer, чието производство официално започва днес, там ще се разработва и друг модел електрически автомобил, който все още не е представен.

Припомняме, че между 2013 г. и 2018 г. Ford произвеждаше електрическия Focus electric във федерална провинция Саарланд, но само в ограничени количества и с много малък успех.

В средата на миналата година обаче от компанията обявиха намеренията си да започнат производството на електромобил за масовия пазар още през септември 2023 г., но подготовката обаче се проточи, за да бъде въведен нов стандарт при батериите.

Още от 1930 г. американската компания Ford има производство в Кьолн, където произвежда автомобили, сред които и Ford Fiesta. Производството на Ford Fiesta беше преустановено миналата година, за да бъде подготвен преходът към електромобилите.

За да се постигне тази трансформация от Ford инвестираха около два милиарда евро в производствената си база в германския град.