Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. За първите 6 месеца на годината: Продажбите на Porsche със спад от 7% на годишна база

Автомобили

За първите 6 месеца на годината: Продажбите на Porsche със спад от 7% на годишна база

За първите 6 месеца на годината: Продажбите на Porsche със спад от 7% на годишна база - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Германският производител на луксозни автомобили Porsche съобщи днес, че е продал 155 945 автомобила през първата половина на годината, предаде ДПА.

Това представлява спад от 7 на сто спрямо съответния период на предходната година на фона на подмяна на продуктовата гама.

„През първата половина на 2024 година отново успяхме да разчитаме на нашата много добре балансирана структура на продажби и да компенсираме предизвикателствата в отделните пазари. Това ни дава стабилност и потвърждава, че ще продължим последователно да следваме нашата стратегия за продажби, ориентирана към стойността“, каза главният търговски директор на Porsche Детлев фон Платен, цитира БТА. През първата половина на годината Porsche достави 38 611 автомобила в Европа (с изключение на Германия), което представлява 6 на сто увеличение в сравнение със съответния период на миналата година.

Моделът на Porsche с най-голям брой доставки е Cayenne - 54 587 автомобила, отбелязвайки ръст от 16 на сто през първата половина на годината.