Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. Заради спънки: Aston Martin намали целите си за обем на производство и отчете по-голяма загуба

Автомобили

Заради спънки: Aston Martin намали целите си за обем на производство и отчете по-голяма загуба

Заради спънки: Aston Martin намали целите си за обем на производство и отчете по-голяма загуба - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin отчете по-голяма от очакваната загуба за последното тримесечие и понижи прогнозата си за обема за 2023 г. поради производствени проблеми, касаещи новия спортен модел DB12.

На фона на тези новини акциите на Aston Martin паднаха с повече от 7% в началото на търговията.

Aston Martin започна доставката на първия си спортен автомобил от следващо поколение - DB12, през последното тримесечие, но намали прогнозния обем на производство за 2023 г. до 6700 единици спрямо предишните очаквания за около 7000 единици.

„Пускането на DB12, който се радва на изключително търсене, води до преоценка на Aston Martin сред нова аудитория, като 55% от първоначалните клиенти на DB12 са нови за марката“, каза в изявление изпълнителният председател Лорънс Строл.

Въпреки понижените очаквания за производството на DB12 от Aston Martin запазиха непроменена останалата част от перспективата си за 2023 г., като подчертаха, че търсенето остава високо, а пускане на следващо поколение спортни автомобили и ограничени издания през тази и следващата година ще се отрази добре на резултатите.

През последната седмица други автомобилни производители обрисуваха много по-мрачна перспектива за производството си. От Mercedes-Benz подчертаха, че както инфлацията, така и други фактори са натежали върху печалбите на компанията през последните месеци, а от Porsche AG предупредиха, че луксозният сектор също усеща удара от свиването на потреблението, тъй като лихвените проценти се повишават.

Анкети