Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. Банковите служители на Citigroup в Обединеното кралство са заплашени от съкращения

Банки

Банковите служители на Citigroup в Обединеното кралство са заплашени от съкращения

Банковите служители на Citigroup в Обединеното кралство са заплашени от съкращения - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Citigroup предупреди служителите си в Обединеното кралство за риск от съкращения в хода на мащабната реорганизация, която кредиторът предприе. Според информация на Ройтерс застрашени са стотици работни места в страната.

От банката, която има около 16 000 служители в Обединеното кралство, заявиха, че преминават към втора фаза от плановете си за рационализиране на структурата си и като част от това инициират процес, чрез който служителите ще могат да дадат обратна връзка за организацията на работата.

В съобщението, изпратено от ръководтвото на банковата компания до служителите във Великобритания и Северна Ирландия не се посочва колко работни места ще бъдат премахнати.

„Промяната не е лесна и ние осъзнаваме несигурността, която много от нашите колеги изпитват. Движим се с темпове, за да осигурим яснота, като същевременно следваме нашите процеси и позволяваме необходимата информация от ръководителите на екипи.“, се посочва в съобщението.

Преди около месец главният изпълнителен директор на Citigroup Джейн Фрейзър каза, че третата по големина банка в САЩ, ще премахне едно ниво на управлението си, като съкрати работни места. Реорганизацията включва промени и в петте подразделения на банката, докладващи директно на главния изпълнителен директор, както и намаляване на регионалните роли извън Северна Америка.

Анкети