Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. Мандатът на част от представителите на ЕЦБ в Надзорния съвет изтича – търсят се техни заместници

Банки

Мандатът на част от представителите на ЕЦБ в Надзорния съвет изтича – търсят се техни заместници

Мандатът на част от представителите на ЕЦБ в Надзорния съвет изтича – търсят се техни заместници - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

ЕЦБ обяви три свободни позиции за длъжността член на Надзорния съвет. Мандатът на трима от шестимата експерти, които представляват банката в Надзорния съвет, изтича по-късно тази година, обявиха в своето съобщение от Европейската централна банка.

„ЕЦБ търси подходящи кандидати с призната репутация и опит по банкови и финансови въпроси за три позиции на представител на ЕЦБ в Надзорния съвет“, уточняват от банката.

Петгодишните мандати без възможност за подновяване на Едуард Фернандес-Боло, Керстин аф Йохник и Елизабет Маккол ще изтекат последователно от септември, което означава, че почти половината от вътрешните представители в Надзорния съвет трябва да бъдат новоназначени.

Припомняме, че настоящият председател на банковия надзор на Европейската централна банка Клаудия Бух беше назначена едва преди половин година.

Клаудия Бух оглави банковия надзор на ЕЦБ

Надзорният съвет на ЕЦБ се състои от шестима представителите на ЕЦБ и над 25 представители на всички страни членки. Те правят мониторинг на повече от сто от най-големите кредитори в еврозоната.

Кандидатите за свободните позиции трябва да подадат своите документи до 17 април, а окончателният избор ще бъде направен от 26-членния Управителен съвет на ЕЦБ.

Анкети