Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. Испания може да е без право на глас на предстоящата среща на ЕЦБ за паричната политика

Банки

Испания може да е без право на глас на предстоящата среща на ЕЦБ за паричната политика

Испания може да е без право на глас на предстоящата среща на ЕЦБ за паричната политика - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Испанският министър на икономиката Карлос Куерпо обяви пред журналисти, че е съвсем възможно Централната банка на Испания все още да няма назначен управител до следващата среща на ЕЦБ за паричната политика, която ще е на 18 юли.

Ако наистина дотогава правителството не е взело решение кой да назначи на висшия пост, заместник-управителят Маргарита Делгадо, която няма право на глас, ще представлява Испания на срещата за паричната политика, допълни Куерпо, цитиран от местните и свеъовни агенции.

Испанското правителство в момента преговаря с опозиционната консервативна Народна партия за назначаване на управител и заместник-управител на централната банка. Разговорите са част от по-широки преговори, които включват назначения на много висши държавни длъжности, като например председател на антитръстовия орган на страната.

Куерпо отказа да коментира как вървят преговорите и кои са потенциалните кандидати за управител на испанската централна банка, предава Ройтерс.

Мандатът на предишния шеф на централната банка Пабло Ернандес де Кос изтече миналия месец, а мандатът на заместник-управителя Маргарита Делгадо трябва да изтече през септември.