Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. От Citigroup готвят мащабни съкращения и промени в ръководството

Банки

От Citigroup готвят мащабни съкращения и промени в ръководството

От Citigroup готвят мащабни съкращения и промени в ръководството - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Служителите на Citigroup очакват да получат в понеделник съобщения относно предстоящите промени в ръководството и съкращенията, като част от следващата фаза на мащабната реорганизация в банката, предава Ройтерс, цитирайки свои източници.

Според информацията в за международния кредитор работят около 240 000 души по целия свят и всички те трескаво очакват да научат подробности за мащаба на съкращенията, които предстоят.

Припомняме, че през изминалия месец октомври от Citi обявиха плановете си за намаляване на  мениджърските нива от 13 на едва 8 като част от най-голямата си ревизия от десетилетия насам. В двата най-високи нива на ръководство Citi намали 15% от функционалните роли и елиминира 60 комисии. Това стана ясно от представянето на приходите за третото тримесечие.

От третия по големина кредитор в САЩ тогава обявиха, че ще се лишат от някои регионални позоции, ще намалят с 50% отчетите за вътрешно финансово управление и ще централизира вземането на решения.

Още през септември Ройтерс съобщи, че служителите в организацията, работещи в областта на управлението на риска, както и технологичните екипи с припокриващи се функции, са изложени на риск да бъдат съкратени.