Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. Руската централна банка поднови продажбите на валута на вътрешния пазар

Банки

Руската централна банка поднови продажбите на валута на вътрешния пазар

Руската централна банка поднови продажбите на валута на вътрешния пазар - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Руската централна банка поднови вчера продажбите на валута на вътрешния пазар, като в рамките на първия търг беше реализирана валута на стойност 11 милиарда рубли, съобщава банката, цитирана от ТАСС и БТА.

С това започва новият разчетен период за продажба на валута за попълване на бюджетните дупки. На 5 април нямаше валутни търгове.

По данни на министерството на финансите за периода до 5 май се предвижда продажбата на валута за общо 74,6 милиарда рубли, като ежедневният обем ще бъде за около 3,7 милиарда рубли.

Руската централна банка поднови продажбите на валута на 13 май на вътрешния пазар в рамките на нови бюджетни правила. Търговете бяха спрени малко след началото на инвазията в Украйна, когато беше наложен строг капиталов контрол, за да се избегне сериозната девалвация на рублата.

Новите правила, които са в сила от началото на януари, предвиждат продажбите на чужда валута от руската централна банка да се извършват във валутната секция на Московската фондова борса в рамките на инструмента „юан-рубла“.