Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Петролът продължава да поскъпва

Борси

Петролът продължава да поскъпва

Петролът продължава да поскъпва - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола се повишават рано днес на фона на признаците за забавяне на инфлацията в САЩ, което намалява опасенията страховете на анализаторите, че най-големият потребител на петрол в света може да се изправи пред рецесия поради по-нататъшни повишения на лихвените проценти, а по-слабият долар подкрепи известен интерес към покупките на нефт, предаде Ройтерс.

Фючърсите на петрола от Северно море Брент нараснаха с 32 цента, или 0,4 на сто, до 85,78 долара за барел в 06:07 българско време.

Цената на американският лек суров петрол  се повиши с 42 цента, или 0,5 на сто, до 79,29 долара за барел. И двата контракта се повишиха за втори ден, след като вчера нараснаха с около 1 на сто.

Всички погледи ще бъдат насочени към днешната среща на Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците, включително Русия, известна като ОПЕК+, където производителите се очаква да одобрят текущите си цели за производство, договорени през ноември.

Добивът на петрол на ОПЕК спадна през януари, тъй като износът на Ирак спадна, а добивът на Нигерия не се възстанови, като 10-те членки на ОПЕК изпомпват 920 000 барела на ден под целевите обеми на групата, установи проучване на Ройтерс, цитирано от БТА.

Анкети