Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цената на петрола пада

Борси

Цената на петрола пада

Цената на петрола пада - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цената на петрола продължава да се понижава и днес, след като страните от Г-7 предложиха таван в стойността на руския нефт, който обаче е над текущите пазарни нива, което намали притесненията относно бъдещите доставки на суровината.

По-голямото от очакваното нарастване на запасите в САЩ и разширяването на контрола срещу КОВИД-19 в Китай натиснаха допълнително цената, пише Ройтерс. 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, които са референтни за европейските пазари се понижиха с 21 цента или 0,3 на сто до 85,20 долара за барел до към 6:31 ч. българско време.

Американският лек суров петрол отчете поевтиняване с 16 цента  или 0,2 на сто до 77,78 долара за барел.

И двата контракта се понижиха с повече от 3 на сто в сряда след новината, че планираната горна граница на цените на руския петрол може да бъде над текущото пазарно ниво.

Г-7 разглежда таван на руския петрол доставян по море от 65-70 долара за барел , според европейски служител, въпреки че правителствата на Европейския съюз все още не са се споразумели за цената, предава Ройтерс

Диапазонът от 65 до 70 долара би бил по-висок от очакванията на пазарите, каза анализаторът на „Комънуелт Банк“ (Commonwealth Bank) Вивек Дхар. Това според експерта ще намали риска от прекъсване на глобалните доставки, съобщава БТА.

Анкети