Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цената на петрола тръгна нагоре след сделката за дълга на САЩ

Борси

Цената на петрола тръгна нагоре след сделката за дълга на САЩ

Цената на петрола тръгна нагоре след сделката за дълга на САЩ - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола се повишиха рано днес подкрепени от приемането на законопроекта позволяващ увеличаването на тавана на дълга на САЩ, както и заради очаквания, че Управлението за федерален резерв (УФР) може би ще преустанови скоро покачванията на основните лихви, предава Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа се покачиха с 32 цента или 0,44 на сто до 72,92 долара за барел.

Американският лек суров петрол отчете ръст от 25 цента или 0,37 на сто до 68,34 долара за барел.

Представители на УФР късно снощи посочиха че е възможно основните лихви да не бъдат повишаване на срещата на централната банка на САЩ през юни, което преобърна пазарните очаквания за предстоящо увеличение, което може да забави икономическия растеж и да отслаби търсенето на петрол.

В допълнение, приемането от Камарата на представителите на САЩ на законопроект за увеличаване на тавана на дълга на правителството на САЩ над 31,4 трилиона долара подобри шансовете за предотвратяване на катастрофален фалит на правителството.И двата сорта се понижиха значително в първите три дни на тази седмица, като цената на сорта Брент се понижи с 5,6 на сто, а тази на американския лек суров петрол спадна с 6,3 при затварянето в сряда, спрямо миналия петък, предава БТА.

Анкети