Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цените на петрола отново тръгнаха надолу

Борси

Цените на петрола отново тръгнаха надолу

Цените на петрола отново тръгнаха надолу - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Фючърсите на петрола поевтиняха в днешната ранна азиатска търговия на фона на противоречиви сигнали по отношение на петролното предлагане от Русия и Саудитска Арабия, най-големите производители на черно злато в организацията ОПЕК+, и по-силната щатска валута, съобщи Ройтерс.

Котировките на сорта Брент, референтен за Европа, бяха надолу с 30 цента до 75,96 долара за барел, докато американският лек суров петрол загуби 14 цента до 71,69 долара за барел.

Двата контракта се понижиха с над 2 долара за барел вчера, след като руският вицепремиер Александър Новак изключи перспективата за по-нататъшни съкращения на производството на ОПЕК+, когато организацията проведе срещата си във Виена на 4 юни.

„Цените на суровия петрол се понижават, тъй като доларът се връща и след като Русия отряза всяка саудитска надежда за постигане на ново намаляване на производството на срещата на 4 юни“, коментира Едуард Моя, анализатор в Oanda Corporation.

По-силният долар, който се повиши за пета поредна сесия спрямо кошницата от основни валути, бе подкрепен от американски икономически данните, показващи картина на устойчива икономика, дори след агресивното повишаване на лихвените проценти от Управлението за федерален резерв на САЩ. Това оказва допълнителен натиск върху петролните фючърси, предава БТА.

Анкети