Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цените на петрола остават без съществени промени

Борси

Цените на петрола остават без съществени промени

Цените на петрола остават без съществени промени - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола не се промениха значително по време на азиатската търговия днес, след като вчера групата производители ОПЕК+ реши да запази ограниченията на добива от 3,66 млн. барела на ден до края на 2025 г, предаде Ройтерс. Освен това осем от членките на организацията, които до този момент добавяха към ограниченията по 2,2 млн. барела на ден, решиха да удължат времето, през което тази мярка ще продължи с три месеца - до края на септември.

Официално: ОПЕК+ удължи с повече от година ограниченията върху добива на петрол

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, с доставка през август се понижиха с 4 цента, или 0,05 на сто до 81,07 долара за барел, след като по-рано се понижиха до дъно за сесията от 80,55 долара.

Котировките на американския лек суров петрол с доставка през юли се понижиха с 1 цент или 0,01 на сто до 76,98 долара за барел, след като по рано се бяха понижили  до 76,39 долара за барел.

През миналата седмица сортът Брент се понижи с 0,6 на сто, а американският сорт с 1 на сто.

Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците, водени от Русия, заедно известни като ОПЕК+, в момента намаляват добива с общо 5,86 милиона барела на ден, които представляват 5,7 на сто от глобалното търсене.

Анализатори посочиха пред Ройтерс, че на инвеститорите ще им отнеме време, за да направят разчети как ще се отразят новите действия на ОПЕК+, които до голяма степен бяха очаквани, предава БТА.