Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цените на петрола отново тръгнаха нагоре

Борси

Цените на петрола отново тръгнаха нагоре

Цените на петрола отново тръгнаха нагоре - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Петролните котировки отново тръгнаха нагоре, тъй като намаляването на запасите от суров петрол и бензин в САЩ оказаха подкрепа въпреки новината, че Федералният резерв на САЩ запазва лихвените проценти без промяна и очакванията, че ще ги задържи на сегашните по-високи нива за по-дълго време, предаде Ройтерс.

Очаквано: Федералният резерв на САЩ остави без промяна лихвените проценти

Фючърсите за май на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 55 цента или 0,6 на сто до 86,50 долара за барел, след спад от 1,6 на сто вчера.

Котировките на американския лек суров петрол се покачиха с 47 цента или 0,6 на сто до 81,74 долара за барел, след спад от около 1,8 на сто в предишната сесия, предава БТА.

Запасите от суров петрол в САЩ, най-големият потребител на петрол в света, се понижиха за втора седмица, съобщи Администрацията за енергийна информация на САЩ (EIA) вчера.

Запасите намаляха неочаквано с 2 милиона барела до 445 милиона барела през седмицата, приключила на 15 март, спрямо очакванията за ръст от 13 000 барела на анализатори, анкетирани от Ройтерс.

Докато късно снощи централната банка на САЩ запази водещата лихва в диапазона от 5,25 на сто до 5,50 на сто, стана известно, че членовете на органa, взимащ решението за лихвите (Федералният комитет за отворения пазар, FOMC - бел. ред.) ще се придържат към перспективите за три намаления на лихвените проценти тази година. Това означава, че разходите по заемите могат да останат по-високи за по-дълго време. Високата цена на финансирането може да ограничи икономическия растеж на САЩ, което ще се отрази на бъдещото търсене на гориво, допълва Ройтерс.

Анкети