Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цените на петрола продължават ръста си

Борси

Цените на петрола продължават ръста си

Цените на петрола продължават ръста си - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия за четвърта поредна сесия на фона на намален добив на шистов петрол в САЩ, коeто добави нови опасения за доставките, след като Русия и Саудитска Арабия обявиха по-рано, че ще продължат до края на годината с доброволните съкращения на производството и износа, пише Ройтерс

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 58 цента или 0,61 на сто до 95,01 долара за барел, преминавайки границата от 95 долара за първи път от юни миналата година или 15 месеца.

Котировките на американския лек суров петрол се повишиха с 99 цента или 1,1 на сто до 92,47 долара за барел в азиатската търговия, оставайки близко до 10-месечния им връх.

Добивът на петрол в САЩ от регионите с най-голямо производство на шисти е на път да спадне до 9,393 милиона барела на ден през октомври, най-ниското ниво от май 2023 г., съобщи вчера Администрацията за енергийна информация на САЩ (EIA), като показателят е напът да реализира трети последователен месец на понижение.

По-рано този месец Саудитска Арабия и Русия удължиха съкращенията на доставките с общо 1,3 милиона барела на ден до края на годината. предава БТА.