Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. В очакване за повишено търсене: Цените на петрола задържат високи стойности

Борси

В очакване за повишено търсене: Цените на петрола задържат високи стойности

В очакване за повишено търсене: Цените на петрола задържат високи стойности - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола задържат достигнатите високи стойности, стимулирани от перспективите за повишаване на търсенето с настъпването на летния туристически сезон и възможното намаляване на лихвените проценти в САЩ, което би ускорило икономическия растеж, съобщава Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 20 цента до 86,80 долара за барел, след като в предходната сесия скочиха с 1,9 на сто до най-високото си ниво от 30 април, предава БТА.

Американският лек суров петрол (WTI) се покачи с 13 цента до 83,51 долара за барел след ръст от 2,3 на сто вчера.

Очаква се търсенето на петрол и петролни продукти в САЩ да се покачи поради почивните дни около Деня на независимостта. Американската автомобилна асоциация прогнозира, че пътуванията през празничния период ще бъдат с 5,2 на повече от същия период на 2023 г., като само тези с автомобили ще отбележат ръст от 4,8 на сто.

Пазарите все пак се готвят и за възможни проблеми с доставките, тъй като ураганът "Берил" бушува из Карибите, макар че според прогнозите ще се насочи към мексиканския бряг, а не към САЩ.