Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Дигиталният застраховател Lemonade ще предлага услуги и за собствениците на жилища във Франция

Застраховане

Дигиталният застраховател Lemonade ще предлага услуги и за собствениците на жилища във Франция

Дигиталният застраховател Lemonade ще предлага услуги и за собствениците на жилища във Франция - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Американският дигитален застраховател Lemonade, който има европейска база в Амстердам, се разширява още повече в Европа с нова услуга във Франция.

Припомняме, че компанията навлезе за първи път на френския пазар през декември 2020 г., стартирайки своя дигитална застраховка, базирана на изкуствен интелект, насочена към наемателите в страната. Сега, след едногодишно сътрудничество с BNP Paribas Cardif, Lemonade ще започне да предоставя и подобни застраховки за собствениците на жилища там.

„Европейският пазар беше нашият най-бързо развиващ се бизнес миналата година. Сега преминаваме от еднолинеен към многолинеен застраховател в Европа. В комбинация с нашето процъфтяващо партньорство с доверена, престижна марка като BNP Paribas Cardif, ние сме развълнувани за тази следваща глава за нашия европейски бизнес“, коментира Даниел Шрайбер, съосновател и главен изпълнителен директор на Lemonade.  

„От началото на едногодишното ни партньорство, BNP Paribas Cardif и Lemonade постигнаха все по-голям успех в предлагането на застраховки на наемателите във Франция. Партньорството, обединяващо доказания консултантски опит на BNP Paribas Cardif и иновативния подход на Lemonade, ще се развие с предложение, което сега е насочено към собствениците на жилища“, се казва още в съобщението на компанията.

„BNP Paribas Cardif France ще може да предложи тази изцяло дигитална жилищна застраховка на своите дистрибуторски партньори, а Lemonade ще се възползва от богатия опит на застраховател с широко призната марка, която работи на френския пазар от 50 години.“

Достъпно за жителите на Франция както в приложението Lemonade, така и на cardif.fr, новото предложение включва не само основното покритие, но и добавки като училищна застраховка, правна защита и покритие срещу кражба извън дома.

В Европа Lemonade е лицензирана и контролирана от Холандската централна банка и работи във Франция съгласно европейския режим за свобода на услугите.

Продължавайки да се разширява в световен мащаб, американската фирма работи и в Германия, Холандия и Обединеното кралство.

На други пазари Lemonade също предлага застраховки за автомобили, домашни любимци и живот.

Анкети