Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Десислава Трифонова: Меморандумът с „Джемкорп“ не е прекратен

Енергетика

Десислава Трифонова: Меморандумът с „Джемкорп“ не е прекратен

Десислава Трифонова: Меморандумът с Джемкорп не е прекратен - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

„Меморандумът с „Джемкорп“ не е прекратен“, това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на временната комисия в парламента, сформирана за обстоятелствата около казуса Десислава Трифонова.

„От миналия петък тече 30-дневен срок след предизвестие от сегашния министър на енергетиката, след изтичането на този срок меморандумът ще е прекратен“, коментира тя.

По думите ѝ предходният министър на енергетиката е създал условия този меморандум да продължи да съществува. Допълни, че тогава е било изпратено писмо за прекратяване, но по взаимно съгласие, а „Джемкорп“ не са подписали такова споразумение.

Десислава Трифонова каза още, че меморандумът не е необвързващ, тъй като има клаузи за арбитраж.

„Ние смятаме, че „Продължаваме промяната“ са очаквали да се върнат на власт и затова просто са потулили темата. В предходния парламент ние също създадохме временна комисия за „Джемкорп“, но в момента, в който стана ясен докладът на ДАНС, те побързаха да кажат, че ще прекратят меморандума, за да бъде потулена темата. Оказа се в последствие, че не е прекратен. Също така в предходния парламент се оказа, че Кирил Петков е имал доклада на ДАНС от 20 април, а решението на Министерския съвет е чак от 20 юли, т.е. Кирил Петков ще трябва да обясни защо 3 месеца той не е предприел никакви действия", заяви Десислава Трифонова.

Тя посочи, че ПП са опитали да дадат цялата енергетиката на концесия на „една офшорна компания“.

Етикети: меморандум (4)
Анкети