Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. „Лукойл“ преразглежда работата си у нас, не изключва продажба на Нефтохим

Енергетика

„Лукойл“ преразглежда работата си у нас, не изключва продажба на Нефтохим

Лукойл преразглежда работата си у нас, не изключва продажба на Нефтохим - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Предвид  същественото изменение на условията за осъществяване на дейността с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса в България“, това се казва в съобщение до медиите изпратено от „Лукойл“.

Лукойл Литаско: Не водим никакви преговори за продажба на рафинерията в Бургас

Асен Василев не бил казал, че Лукойл се продава, а само имало интерес

Денков: Няма разминаване в информацията за продажбата на Нефтохим

Иван Хиновски: Лукойл вероятно ще направи непрозрачна сделка за Нефтохим

„Групата „Лукойл“ активно инвестира в развитието на активите си в България вече повече от 20 години. В частност, инвестициите в нефтопреработвателния завод в Бургас, надхвърлящи 3,4 млрд. щатски долара, превърнаха предприятието в една от най-екологичните и високотехнологични рафинерии в Европа. Освен това е създадена модерна пласментна мрежа, включваща 220 бензиностанции и 9 нефтобази, както и предприятия за бункероване на кораби и въздухоплавателни средства. Осъществявайки дейността си в България, Групата традиционно поддържа високи световни стандарти на корпоративна и социална отговорност“, пише още в съобщението.

От компанията заявяват, че преразглеждането на стратегията е следствие от приемането от страна на държавните органи на България на дискриминационни закони и други несправедливи, пристрастни политически решения спрямо рафинерията, които нямат нищо общо нито с цивилизованото регулиране на големия бизнес, нито с увеличаването на приходната част на бюджета на страната.

„Изкуствено раздухваната политическа буря около предприятието на голяма международна търговска структура, спрямо която няма наложени санкции на Европейския съюз и САЩ, и която изпълнява всички свои задължения пред държавата и работниците си, вреди на бизнеса на компания „Лукойл“, на инвестиционния климат в България, неумолимо руши имиджа на Републиката в очите на световния бизнес, негативно влияе върху приходите в държавния бюджет“, посочват още от компанията.

„Лукойл“ ще информира държавните органи на страната и Синдиката на Българските Нефтохимици „Лукойл“ за по-нататъшните действия на компанията по отношение на активите й в България“, завършва съобщението.

Етикети: Лукойл (115)
Анкети