Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Енергетика
  3. Никола Стоянов: Мерките за компенсиране на горивата е трудно да влязат в сила преди 1 март

Енергетика

Никола Стоянов: Мерките за компенсиране на горивата е трудно да влязат в сила преди 1 март

Никола Стоянов: Мерките за компенсиране на горивата е трудно да влязат в сила преди 1 март - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

„Мерките за компенсиране на горивата е трудно да влязат в сила преди 1 март“, прогнозира в Кърджали служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

„Все още детайлите не са изяснени, а бензиностанциите на този етап не могат да проверяват кой реално имат право на отстъпка“, посочи още той.

Стоянов коментира, че в бюджета има достатъчно пари за тази компенсация, като основната част е от вноските на „Лукойл“ като авансов данък и данък свръхпечалба.

„В момента се работи по различни варианти, включително и по решението на Народното събрание за ваучери“, каза служебният министър на икономиката.

„Дори и ваучери, за да се дадат най-вероятно трябва обществена поръчка държавата да направи за това кой да ги печата тези ваучери, кой да ги раздава. Именно заради това търсим възможност как да може по-бързо да стане, защото сега е моментът – по време на зимата, април, май вече ще е късно. А това решение на депутатите, което така ни предпостави ваучери и така нататък, ни пуска по един път, който няма как да стане бързо“, коментира още той.

Припомняме, че по-рано днес и вицепремиерът Христо Алексиев заяви пред журналисти, че все още се обсъжда как да бъде изготвен механизмът за компенсации за горивата.

Анкети